Az orosz köztévé csak mellékesen és nagyon röviden számolt be Navalnij haláláról

Az egyik csatornán azt sem közölték, ki is volt ő.

Lassan és mellékesen számolt be az orosz köztévé Alekszej Navalnij pénteki haláláról - írta a 444. A két legnézettebb állami csatorna, az Egyes Csatorna és a Rossiya 1 45 perccel és 1 órával a hivatalos bejelentés után adott először hírt az ellenzéki politikus haláláról. A tudósításokból azonban nem derült ki, hogy ki volt Navalnij valójában, és miért ült börtönben.

Az egyik beszámoló még a politikus teljes nevét sem említette, csupán Navalnijként hivatkoztak a politikusra. Annak ellenére, hogy a nézőknek azt mondták, halálát a legalaposabb módon vizsgálják majd ki.

Ugyan egy liberális politikus a köztévé másik csatornáján megpróbálta részvétét kifejezni Navalnij halála miatt, a műsorvezető viszont közbevágott, és arra kérte, hogy maradjon az előre megbeszélt témánál.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Navalnij, a legismertebb orosz ellenzéki 47 éves korában, a börtönben vesztette életét. A reggeli séta után lett rosszul, majd elvesztette az eszméletét, és meghalt. Halálának pontos okát még nem hozták nyilvánosságra.

Navalnijt 2020-ban novicsok idegméreggel mérgezték meg. A Kreml gyilkossági kísérletét túlélte, 2021 januárjában azonban a figyelmeztetések ellenére visszatért Oroszországba, ahol börtönbe zárták.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet