Egyre több a NATO-tagállam határolódik el Macrontól, aki belengette, hogy nyugati katonák is harcolhatnának Ukrajnában

Egyedül a litvánok támogatják.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Olaf Scholz német kancellár után újabb nyugati politikusok reagáltak Emmanuel Macron tabudöntő kijelentésére. A francia elnök február 26-án arról beszélt, nem lehet kizárni, hogy európai szárazföldi csapatokat küldjenek az orosz-ukrán háborúba.

Többek között a svédek, britek, lengyelek, amerikaiak is elhatárolódnak. A francia elnök felé egyedül Litvániából érkezett támogatás. Gabrielius Landsbergis külügyminiszter azt mondta, hogy Európa sorsa az ukrán harctéren dől el, ezért szükség van olyan politikusokra, akik új megoldásokban is gondolkoznak.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek