Nem árulja el a kormány, hogy hivatalos úton volt-e Orbán Trumpnál

Úgy tűnik, hogy inkább magánlátogatásról volt szó, miközben a miniszterelnök a Magyar Honvédség luxusgépeivel repült.

Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump volt amerikai elnök és az ő politikáját támogató egyik magánalapítvány vendége volt. Hadházy Ákos független képviselő szerint ezért ez csak magánlátogatás lehetett - számolt be az RTL. Ugyanakkor Orbánt és lányát két honvédségi repülő szállította.

Míg a lánya esetében Havasi Bertalan sajtófőnök jelezte, hogy utazásának költségeit saját maga fizeti ki, addig azt nem árulták el, hogy a miniszterelnök is fizeti-e a saját útját. Hiszen egy magánalapítvány, és egy jelenleg semmilyen tisztséget nem viselő politikus meghívására járt az Egyesült Államokban, miközben az amerikai kormány egyetlen tagjával sem találkozott.

Hadházy szerint érthetetlen, hogy ezt a magánutat miért nem lehetett menetrendszerinti repülővel megtenni, és miért kellett kettő luxusrepülőgépet is használni. Alsó hangon egy repülőnek egy ilyen útja 50-60 millió forintba kerül, de itt kettő ilyen repülőgép ment - tette hozzá, megjegyezve, hogy betekintést fog kérni ezeknek a repülőgépeknek az utaslistájába.

A kormány részéről nem érkezett válasz arra a kérdésre, hogy az út hivatalos állami vagy magánlátogatásnak minősül-e.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet