Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombaton legyen a soproni Citadellán!

Hangulatos családi nap lesz a Lőverekben, jó programokkal és a segítés lehetőségével.
Hirdetés
Hirdetés

A fokozódó járványhelyzet okán egyre nagyobb szükség van Magyarországon is a véradásokra. Sokan vannak intenzív kezelés alatt, a nyári hónapokban több a baleset, a COVID miatt pedig átmenetileg visszaesett az önkéntes véradások mértéke. Most itt az alkalom, hogy Sopron megmutassa önzetlenségét. Jövőre lesz 100 éve annak, hogy Sopron és környéke Magyarország része maradt – és a Pro Kultúra már most a „Hűség évére” készül.

Szombaton rendezik a LőVÉRkeringés nevű programot a KRESZ-parkban és a Citadella területén. Ez egy hangulatos családi nap lesz a Lőverekben, ahol véradásra is lehetőség nyílik. Csupán személyi igazolvány és TAJ kártya kell hozzá, meg némi segítőkészség… A Magyar Vöröskereszt munkatársai 15 és 18 óra között két sátorban is fogadják az önkéntes véradókat. A véradás mellett persze számos vonzó program lesz még...

A Lőverek városrész családi napjáta először 2019 szeptemberében rendezték meg a KRESZ-parkban. Akkor – a kezdetek jegyében – LőVÉRfrissítés címet adták a programnak a szervezők. Az idén, immár a folytonosság jegyében LőVÉRkeringés lesz a program címe – nem véletlenül.

A szeptember 12-én szombaton délután és este zajló családias rendezvény fő műsorszáma a Körhinta című 1956-os magyar film szabadtéri vetítése lesz a Citadella alatti domboldalon. A legendás magyar film szereplői közül már csak Törőcsik Mari a kortársunk, aki a közeli Kőszeg-hegyalján vészelte át a járvány legnehezebb hónapjait. A 19 órakor kezdődő vetítésen a nemrégiben digitálisan felújított kópiát láthatja közönség.

De már a délutánt is érdemes a Kresz-park környékén tölteni: a szervezők békebeli vurstli hangulatot próbálnak életre kelteni a Lőverekben. A parkban fából készült gyerekjátékok, arcfestés, vattacukor és verklimuzsika fogadja a családokat, és két körhintára is szabad lesz felülni: a kosaras a kicsiknek, a láncos a nagyobbaknak ajánlott.

16 órakor egy hamisítatlan vásári bábjáték veszi kezdetét: Pulcinella történetét láthatják a gyerekek. 17 órakor a Soproni Torna Club kis „légtornászai” tartanak bemutatót, majd a Lővér Íjász Egyesület, azt követően pedig az utcai szabadidősport, a parkour soproni művelői mutatkoznak be a helyszínen.

18 órakor a Brass Brothers rövid fúvószenei koncertje lesz hallható. A műsoron népszerű slágerek között a Mekk mester dallamai is felcsendülnek – a film zeneszerzője az a Ránki György, aki az esti Körhinta című film muzsikáját is komponálta. A 19 órakor kezdődő film előtt Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum fotótárának vezetője tart retro képmutogatást, amikor is régi lővereki fényképeket oszt meg a nagyközönséggel.

Az esti mozira készülnek székekkel a szervezők, de hozhatnak is a környékbeliek magukkal pokrócot vagy székeket. A helyszínen kézmosási és fertőtlenítési lehetőséget biztosítanak a szervezők és büfé is üzemel majd a KRESZ-parkban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés