Magyar Péter megnevezte a Schadl-Völner ügy több szereplőjét, köztük Rogán Antalt is

Azt írta, csütörtökön a Nemzeti Nyomozó Ügyészségen még több terhelő információról mutat be bizonyítékot.

"A Schadl-Völner ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara" - írja Facebook-posztjában Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyminiszter volt férje.

Mint ismert, Schadl György, a Végrehajtói Kamara volt elnöke a gyanú szerint egy korrupciós hálózatot működtetett Völner Pál, volt államtitkár segítségével, a hálózat segítségével csúszópénzeket kértek és fogadtak el a kamarai tagságért, és így a végrehajtói engedélyekért cserébe.

Korrupciós hálózatot működtettek

Az ügy kapcsán egy tanú említette meg a Tóni , Ádám és Barbara neveket, mint azokat a személyeket, akik részt vettek a korrupciós hálózat működésében és részesedtek a befolyt összegekben. Magyar Péter most azt állítja, hogy Rogán Antal, a miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter, a felesége, Nagy Ádám és Rogán személyi titkára, Nagy Ádám áll a nyilvánosságra hozott keresztnevek mögött.

Magyar Péter nem először vádolja meg Rogán Antalt, már február elején, az első kritikus posztjában is megemlítette a nevét. Orbán Viktor februári évértékelője előtt arra hívta fel a miniszterelnök figyelmét, hogy kormányának súlyos korrupciós bűncselekményben érintett tagja is van.

Magyar Pétert állításai miatt csütörtökre idézte be a Nemzeti Nyomozó Ügyészség, ígérete szerint ott bizonyítékokat is bemutat.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet