Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ellentmondások a határon

A soproni vállalkozóknál kezd elszakadni a cérna.
Hirdetés
Hirdetés

- Az egyik vendégemet visszafordítják a határról, a másikat beengedik, pedig a kormányhatározat egyértelműen fogalmaz. Csak az nem ismeri a szabályt, akinek be kellene tartatnia? - fakadt ki ma reggel egy soproni vállalkozó, akit másokkal együtt már az őrületbe kerget a sok ellentmondásos, illetve csak annak vélt információ. A határmenti vállalkozások többsége, mint az közismert, az osztrákokra épít, nagy valószínűséggel éppen emiatt enyhítettek a határzár szigorán. Huszonnégy óra időtartamra a szomszédos országokból átjöhet bárki, de úgy tűnik, ez a határon még mindig nem világos...

- Mit tegyünk még? Leveleztünk, állásfoglalást kértünk, demonstráltunk! Mit kellene még tennünk, hogy világos legyen: soproni vállalkozások sora fog tönkremenni, ha a határon nem az érvényben lévő szabályok alapján dolgoznak. Itt járt az ORF, nyilatkozott a polgármester, ott van a közlönyben fekete fehéren: átjöhetnek a vendégeink. És mégsem! Nem kell ennek kétszer megtörténnie, egyetlen ilyen eset után sem jönnek többé! Ezek után nem tudunk mit tenni, kimegyünk mi! Kivisszük a vállalkozásunkat is! - mondja dühösen egy vállalkozó. Nincs egyedül.

Egyre több vállalkozó dönt így. A járvány első hullámában még csak gondolkodtak ezen a lehetőségen, a másodikban már meg is teszik.

Megkérdeztük a megyei rendőr-főkapitányságot is, hogy mi az oka a határon tapasztalt ellentmondásoknak. Gyorsan reagáltak a megkeresésre: jogszabályban meghatározott határidőben válaszolni fognak.

Reméljük, addig kitartanak a vállalkozók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés