Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megszűnik az ingázókra vonatkozó 30 km-es és 24 órás korlátozás?

Hivatalosan erről még nincs információ, egyelőre él a korlátozás. Bár már tényleg nem egyértelmű a szabályozás.
Hirdetés
Hirdetés

Az Osztrák Belügyminisztérium információjára hivatkozva több osztrák újságban is megjelent (Kleine Zeitung, Kronen Zeitung), hogy eltörlik az ingázókra vonatkozó 30 km-es és 24 órás korlátozást a ki- és beutazás tekintetében - írja közösségi oldalán a Österreichischer Gewerkschaftsbund (Osztrák Szakszervezeti Szövetség). Kérdésre azt is pontosították, hogy a részletek (pl. mikortól lép életbe, kikre fog vonatkozni pontosan, stb.) természetesen majd csak akkortól lesznek tények, ha a Magyar Közlönyben is megjelenik a rendelet.

Az információt megerősítette az osztrák belügyminisztérium is: "Munkájuk igazolásával a két ország közötti korlátozások nélkül ingázhatnak Ausztriából és Magyarországról."

Ugyanakkor a magyar hatóságoknak még nincs információja a változásról.

Jelenleg tehát még a hatályban lévő kormányrendelet határozza meg a be- és kilépést, addig, míg a rendelet hivatalosan meg nem jelenik, érvényben van a 30 km/h-ás és a 24 órás korlátozás is!

Ugyanakkor, csak hogy ne legyen egyértelmű, az egy héttel ezelőtti Magyar Közlönyben már ott van az a módosítás, ami az ingázókra is vonatkozhat, csak értelmezés kérdése: 10/A. § (1) Ha a Magyarországról történő kiutazás célja olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a magyar állampolgár Magyarországra történő visszautazásakor igazolja, a magyar állampolgár a kiutazást követően Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés