Itt a húsvét, a rendőrök kiemelten ellenőrzik, hogy ivott-e a sofőr

A honlapjukon figyelmeztetnek erre.

Itt a húsvét és a tavaszi szünet a családlátogatások, a kirándulások időszaka. Ráadásul a napokban feljebb kúszik a hőmérő higanyszála és a szabadtéri programoknak kedvez majd az időjárás is.

Ezért az ország útjain a megszokottnál sűrűbb forgalomra, és jó eséllyel egyre több biciklisre és motorosra lehet számítani. Az autósokat és a két keréken közlekedőket is fokozott óvatosságra, nagyobb figyelemre kérjük! Segítsük egymást a közlekedésben, legyünk türelmesek, toleránsak - írják a police.hu oldalon.

Azt viszont le kell szögezni, hogy mindegy milyen gépjárművet vezetünk, az alkohol fogyasztása tilos! Sajnos az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre egyre kevesebben ugyan, de még mindig vannak olyanok, akik figyelmen kívül hagyják az alkoholfogyasztás melletti gépjárművezetés tilalmát és veszélyeit! Ezzel mind maguk, mind mások életét és testi épségét veszélyeztetik! Húsvétkor se legyen senki könnyelmű és felelőtlen, mert életek múlhatnak rajta!

Ha vezet, ne igyon alkoholt, és ne üljön be olyan járművezető mellé, aki alkoholt fogyasztott! Ne adja kölcsön a járművét olyan személynek, aki nem józan! Ha ön a vendéglátó, a sofőrt soha ne kínálja alkohollal!

De nem csak az ittas vezetés jelent veszélyt! Kérjük azt is, hogy a jármű sebességét minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, a sebességhatárokat tartsák be!

A passzív biztonsági eszközök használata sem azért fontos, mert kötelező, hanem azért, mert egy esetlegesen bekövetkező baleset során életet menthet!

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek