Elfogy Putyin regimentje? - 150 000 újabb orosz állampolgárt soroznak be a hadseregbe

Az Állami Duma legalizálta az elektronikus behívókat is, és megtiltotta, hogy a katonai szolgálatra kötelezett állampolgárok elhagyják Oroszországot.

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a rendeletet, amely április 1. és július 15. között 150 ezer embert hív be szerte Oroszországban katonai szolgálatra - írja az economx.hu .

A rendelet által felállított szabályok szerint a 18 és 30 év közötti állampolgárokat sorozzák be (kivéve azokat, akik 2023 vége előtt töltötték be a 27. életévüket, illetve azokat, akik 28 vagy 29 évesek és tartalékosok).

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter javaslatára 2023-ban megváltoztatták a sorozási korhatárokat Oroszországban.

A katonai reform részeként az Állami Duma legalizálta az elektronikus behívókat is, és megtiltotta, hogy a katonai szolgálatra kötelezett állampolgárok elhagyják Oroszországot attól a pillanattól kezdve, hogy megkapják a behívót, egészen addig, amíg nem jelentkeznek egy katonai toborzóirodában.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek