Magyar Péter a mai napig a miniszterelnök legközvetlenebb környezetéből kap információkat

És szerinte a közvéleménykutatásokkal ellentétben egyértelmű, hogy a Fidesztől jönnek az ő szavazói.

Hamarosan bejelentik, hogy melyik párttal fognak együttműködni a nyári választás idején, aztán pedig az EP-listájukat is bemutatják - ígérte Magyar Péter a hétvégi demonstráció után az ATV műsorában, melyről a 24.hu számolt be. Itt elmondta, hogy nem okoz majd különösebb gondot nekik, hogy néhány nap alatt összeszedjék az induláshoz szükséges 20 ezer aláírást, ezért nem sietnek a bejelentéssel.

Arra a kérdésre, hogy honnan tudja, hogy pánik van a Karmelitában, úgy válaszolt, hogy nem akarja stresszelni Orbán Viktort, de a mai napig a miniszterelnök legközvetlenebb környezetéből kap információkat. Innen tudta meg azt is, hogy vasárnap az illetékesek egész nap ültek a Karmelitában és próbálták kidolgozni a megfelelő stratégiát ellene.

Felhívta a figyelmet arra, hogy szerinte a kormánykommunikáció a lejáratása mellett arra koncentrál, hogy belesulykolja az emberekbe, hogy ő igazából az ellenzéket osztja meg, ami tetten érhető néhány közelmúltbeli közvélemény-kutatás eredményein is, pedig szerinte egyértelmű, hogy a Fidesztől jönnek az ő szavazói. Ezt többek között arra is alapozza, hogy a hétvégi tüntetés során több száz emberrel tudott valamilyen formában kommunikálni, nekik nagyjából harmaduk mondta azt neki, hogy a legutóbbi választáson a Fideszre szavazott.

Megjegyezte azt is, hogy úgy látja, kontraproduktív volt a rogáni propaganda, ugyanis sokaktól kapott üzenetet a múlt héten, akik azt mondták neki, hogy emiatt döntöttek úgy, hogy kimennek az eseményére.

Azon kérdésre, hogy van-e még atombombája, olyan hangfelvétele, amin kormánytagokkal beszélt, azt mondta, ennek nincs jelentősége, az igazi atombomba a magyar nép, viszont azt is hozzáfűzte, hogy nem Magyar Pétertől kellene elvárni, hogy bedönti az egész hatalmi elitet egyedül.

Végül arról is beszélt, hogy ő a két pártelnökkel, Orbánnal és Gyurcsány Ferenccel akar vitatkozni, arról, hogy milyen összefonódás van a DK és a Fidesz között és hogy miért nem lettek elszámoltatva Gyurcsányék 2010 után, nem pedig Deutsch Tamással az uniós paragrafusokról.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet