Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vezető régésztől megtudtuk: járdát és parkolót létesítenek a réten

A soproni Makó és Határőr utca között található zöld területen megkezdték a beruházást.
Hirdetés
Hirdetés
Az építési engedély járda és parkoló létesítésére szól.
Horváth Miklós

Bár, a soproni önkormányzat sajtósa, Bertha László, valamint dr. Farkas Ciprián polgármester továbbra sem érezte feladatának, hogy válaszoljon az enyugat.hu kérdéseire a Makó és a Határőr utca által határolt zöld terület tönkretétele kapcsán, a Soproni Múzeum vezető régésze, dr. Mrenka Attila megerősítette feltevésünket: valóban parkoló lesz a réten.

- Az építési engedély járda és parkoló létesítésére szólt, és ez is fog megépülni – tette egyértelművé dr. Mrenka Attila. – Régészként járok ki oda, a múlt hét végén egyeztettem a kivitelezővel.

A földmunkák közben régészeti megfigyelést kell végezni.
Horváth Miklós

A vezető régész azt is elmondta: még 2018-ban indult az engedélyezési eljárás. A 4257/288 és /304-es helyrajzi számokra terveztek és engedélyeztettek parkolót és hozzá tartozó utat.

Mivel a Jereván lakótelep egyedileg, kiemelten védett régészeti lelőhely, ezért a Soproni Múzeumnak előírta az Örökségvédelmi Hatóság, hogy a földmunkák közben régészeti megfigyelést kell végezni.

A héten azok az előkészítő munkák zajlottak le, amelyek elengedhetetlenek voltak a beruházás megkezdéséhez. Ilyen például a közmű-feltérképezés, illetve a terület-előkészítés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés