Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már épül az Erdő Háza

A Magyar Természetjáró Szövetség és a Tanulmányi Erdőgazdaság konzorciuma most tényleg elkezdte a régóta ígért Erdő Háza kivitelezését. A mucki őrs helyén ökoturisztikai látogatóközpont lesz.
Hirdetés
Hirdetés

A vasfüggöny mögött, a soproni erdő egyik legszebb részén állt évtizedeken át a mucki határőr őrs, egykori sorkatonák százai emlékeznek még ma is nosztalgiával az itt töltött évekre. A határőrséget átalakította a rendszerváltás, az őrs kiürült, az épületek pusztulni kezdtek. A 2000-es években magánbefektetők még egy 78 férőhelyes erdei klinikát és rehabilitációs központot terveztek a megszerzett területre, de ebből nem lett semmi. Hogy ennek üzleti vagy természetvédelmi okai voltak-e inkább, valójában soha nem derült ki. A 2,3 hektár nagyságú ingatlan néhány éve a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG) tulajdonába került, s hamarosan a hasznosítási tervek is megszülettek. Eredetileg - korábbi nyilatkozatok szerint - 400 millió forintért erdei vadasparkot és állatsimogatót terveztek a területen pályázati forrásokból. Volt szó lombkorona-tanösvényről is, és évek óta ismerjük már az Erdő Háza látványterveit is. Az biztos, nem a TAEG Zrt. tehet róla, hogy a beruházás évek óta húzódik. A pályázatot és az abban szereplő árakat jócskán felülírta már az élet, többek között ezért is volt érvénytelen a közbeszerzés. A lényeg, hogy most végre elkezdődött az építezés és ezért még fákat sem kellett kivágni.

Elkezdődött az Erdők Háza építése.
Töreki Tibor

A mucki Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont három egységből áll majd össze. A több, mint 550 négyzetméteres főépületben többek között büfét, interaktív bemutató teret és pihenő tereket alakítanak ki. Ugyancsak korábbi híradásokból lehet tudni, hogy fedett és nyitott terasz is várja majd a látogatókat, a vadasparkot pedig hídon sétálva lehet megtekinteni. Lesz két buszparkoló, 48 megállóhely autóknak, épül negyven kerékpártároló is.

Az épületnek már állnak a falai...
Töreki Tibor

Szerettük volna a legfrissebb újdonságokat is megtudni a beruházással kapcsolatban, de nem kaptunk ehhez minisztériumi engedélyt. Mert ez is kell egy turisztikai létesítmény kommunikációjához...

Az Erdők Háza a természetkedvelők turisztikai célpontja lehet.
Töreki Tibor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés