Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mától a megállókban is: csak maszkban!

Szeptember 21-től újabb szigorítást vezetnek be a vonatokon és a buszokon. Már a megállókban is kell a maszk.
Hirdetés
Hirdetés

A MÁV-Start a honlapján közölte, hogy a szeptember 18-án megjelent kormányrendelet alapján szeptember 21-től, azaz hétfőtől már nem elég a maszkhasználat a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.

A MÁV és a Volánbusz is kiemelte, azon hatodik életévüket betöltő utasok, akik megszegik a szabályokat, az utazásból való kizárásra számíthatnak. A rendelet alapján a maszkviselésbe is van változás: egyrészt most már nem elfogadható a sál vagy kendő használata, csakis az orvosi maszk, munkavédelmi maszk, valamint textil vagy más anyagból készült maszk.

Azt már sokszor elmondták, hogy a helytelen viselést szankcionálni fogják, a maszkviselés csak akkor helyes, ha az orrunkat és a szánkat egyaránt eltakarjuk vele, ha nem így történik a maszkviselés, azzal is szabályt sért az adott utas. Kizárásra viszont csak akkor kerül sor, ha az utas nem hajlandó együttműködni a hatóságokkal és ellenszegül, ám itt is először pótdíjat szabhatnak ki rá. Amennyiben ezek után sem ért a szóból a kedves utas vagy esetleg erőszakos, akkor a rendőri intézkedés sem kizárt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés