A hétfő nagy kérdése: Pintér Bence vagy Dézsi Csaba lesz Győr új polgármestere?

Elkezdődött a sorsdöntő újraszámlálás.

Elkezdték újraszámlálni Győrben a polgármesterjelöltekre leadott szavazatokat - írja a Kisalföld .

A győri polgármester-választást a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltje, Pintér Bence nyerte .Pintér mindössze 440 szavazattal, 0,75 százalékkal kapott több szavazatot, mint Dézsi Csaba, a Fidesz-KDNP jelöltje. Pintér Benére 18 297 voks, Dézsi Csaba Andrásra 17 857 voks érkezett.

Dézsi a múlt hét csütörtökén jelentette be, hogy a szavazatok újraszámlálását kéri. A fő kérdés az volt, hogy mind a 97 választókörben újraszámolják-e a szavazatokat vagy csak abban a hétben, amelyet Győr jelenlegi polgármestere csütörtöki beadványában megnevezett, ahol esetlegesen jogsértések történhettek. A területi választási bizottság döntés értelmében csak a megnevezett hétben számolják újra a szavazatokat.

Ez összesen 4207 szavazat újraszámolását jelenti.

Malomsoki István megyei jegyző, a területi választási iroda vezetője elmondta, hogy a szavazatok újraszámlálása két-három napig eltarthat.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek