Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar mountainbike sport legjobb eredménye a soproni egyesület sportolójáé

Vas Kata Blanka az MTB Sopron Egyesület színeiben ezüstérmet szerzett az ausztriai Leogangban megrendezett Hegyikerékpáros Világbajnokságon.
Hirdetés
Hirdetés

Vas Kata Blanka ezüstérmes lett az U23-asok között a hegyikerékpáros világbajnokság XCO (olimpiai krossz) számában. Az ausztriai Leogangban zajló eseményen a 19 éves Vas Kata Blanka elsőéves U23-as versenyzőként a mezőny hátsó feléből küzdötte fel magát az élmezőnybe, majd a második körben megelőzte az aktuális cyclo-cross világbajnok Ceylin del Carmen Alvarado-t. A 3,6 kilométer hosszú, 210 méternyi szintet tartalmazó pályán négy kört teljesített a 39 fős mezőny. A célig Vas Kata Blanka folyamatosan növelte előnyét, de az élen haladó Loana Lecomte-t nem érte utol, megőrizve második helyét a hazai mountainbike sport eddigi legelőkelőbb eredményét érte el.

"Azért is nagyon büszkék vagyunk Blankára, mert idén októbertől a hegyikerékpáros szakágban egyesületünk színeiben versenyez és mindent megteszünk azért, hogy a jövő évi Tokiói Nyári Olimpiai Játékokra tehetségéhez méltóan készülhessen" - ígérte egyesülete vezetése.

Vas Kata Blanka ezüstérmes a világbajnokságon!

A eredményekhez szükséges technikai hátteret a csapat támogatója, a RADWELT MichiKnopf biztosítja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Hirdetés