Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre a vasárnapi misék előtt és után lehet megcsodálni a Szent Mihály-templomot

Prominens vendégek előtt szentelték újra a közel három milliárd forintból felújított Szent Mihály-templomot, de megnézni egyelőre csak a vasárnapi mise előtti és utáni félórában lehet.
Hirdetés
Hirdetés

Arról mindenki tudott Sopronban, hogy újraszentelték a Szent Mihály-templomot, az viszont sokaknak jelentett meglepetést, hogy a gyönyörűen megújult plébániatemplom még nem látogatható. Bejáratánál biztonsági őr közli az érdeklődőkkel: zárva.

Horváth Imre városplébános az enyugatnak elmondta, még a pótmunkálatokat végzik a szakemberek a templombelsőben, az ugyancsak teljes felújításon átesett orgonát is most hangolják, amihez teljes csend szükséges. Ezért egyelőre nem látogatható a megszépült templom, azaz dehogynem! A vasárnap fél tízkor kezdődő szentmisén részt vevők láthatják, illetve a szertartás előtt háromnegyed 9-től, a szentmisét követően pedig 11 óráig nyitva van a templom.

- Megújult templomunkra vigyáznunk kell, a felelősség most már a miénk, hogy megőrizzük ilyen szépnek - hangsúlyozta a városplébános. A kérdésre, hogy megnyitása után belépőjegyet kell-e majd fizetni, Horváth Imre azt válaszolta, ez még a jövő kérdése. A pandémia ideje alatt valószínűleg nem nyit ki a volt sekrestyésházból látogatóközponttá alakult épület, aminek a csoportok és látogatók koordinálása is a feladata lesz.

Jó hírt is mondott Horváth Imre városplébános. Mindenszentek ünnepén, november elsején három szentmisét is tartanak majd a Szent Mihály-templomban, és november 2-án is lesznek szertartások. A pontos időpontokról tájékoztatni fogják a híveket.

(Nyitóképünk Töreki Tibor fotója.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés