Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Légtisztítókat telepítettek a soproni színházba

Arra törekszenek, hogy vírusmentes környezetben fogadják a nézőket.
Hirdetés
Hirdetés

A kecskeméti színházban már bevált, mától a soproni teátrumban is működnek azok a - vírusok, baktériumok és penészgombák semlegesítésére készült - légtisztító berendezések, melyeket jobbára műtőkben használnak.

A padlás félig mese, félig musical október 17-i premierjén már üzemelnek is a nézők egészségét, biztonságát szolgáló készülékek – olvasható az intézmény honlapján.

Az UV-C sugárzással működő berendezések a zárt terekben átmozgatják a levegőt, egy speciális technikával átszűrik a szálló részecskéket, majd elpusztítják a kórokozókat .

Ez a szerkezet alulról, a padló felől szívja be a levegőt, majd egy hatékony, erős szűrő, valamint a ventilátor segítségével a mennyezet felé fújja ki azt, s így a sugárzás által tisztítottan hoz létre légmozgást a zárt térben. Kettő nagy teljesítményű berendezés kerül a ruhatárba és a közönségforgalmi terekbe, hét pedig a nézőtérre, illetve egy a színpadra.

A készülékek működése némi zajjal jár, ezért a nézőtér megnyitása előtt, a szünetben és utána üzemelnek csak a maximális fokozaton. Az előadások közben is folyamatosan működnek úgy, hogy az még ne zavarja meg a közönség színházi élményét. Érdekesség, ezek a Kecskeméten gyártott berendezések egy óra alatti összfogyasztása nem több, mint 1700 watt, amely megfelel egy jobb, nagyobb teljesítményű porszívó energiaigényének.

Sass András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. üzemeltetési vezetője elmondta: mindent megtesznek azért, hogy a közönség biztonságát garantálják, egészségét megóvják, vírusmentes környezetben várhassák a nézőket. Ezért most első ütemben 4,5 millió forintért vásároltak tíz darab olyan speciális légtisztító berendezést, ami UV-C sugárzással működve semlegesíti a rajta áthaladó kórokozókat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés