Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyolcvan kép a nyolcvan éves Grabner Józseftől

Utolsó napjához érkezett a soproni Festőteremben az idén nyolcvan esztendős Grabner József kiállítása. Vasárnap még megnézhetik, ne hagyják ki!
Hirdetés
Hirdetés

Nyolcvan akvarell a falakon. Nyolcvan vallomás arról, hogy a festő szereti városát és környékét. Sopron és a soproniak pedig viszontszeretik, ez látszik az elmerülten a képeket vizsgálódó arcokon és a tárlat látogatóinak számán is. Jó elidőzni a fehér falakat színekkel megtöltő Grabner-kiállításon, nemcsak az esztétikai élmény miatt, hanem mert tényleg átsüt az egészen az a rengeteg pozitív érzés, ami a nyolcvan év, a festmények és a kiállítás szervezése mögött van.

Grabner József korábbi és az elmúlt két-három évben készült alkotásai a művész látásmódjának változásait is megmutatják.
NM

A Grabner-képeket ismerők is meg fognak lepődni. A Festőterem kisebb kiállítóterében a "régebbi" alkotások láthatók, a tőle megszokott "megfogalmazások", a nagyobb térben pedig az elmúlt három év alkotásai. Színesebbek, merészebbek lettek a festmények, új technikák és mondanivalók jelennek meg a Grábner-képeket és ez is olyan jó! Olyan jó, hogy közel a nyolcvan évéhez is fűti még az a szeretet és tennivágyás, ami vezeti ecsetet tartó kezét.

A nyolcvan éves festő fáradhatatlanul viszi papírra városát és környékét.
NM

Vasárnap még nyitva a Grabner-kiállítás, még szavazni lehet a képekre is, hogy az alkotó visszajelzést kaphasson, a látogatót melyik alkotása fogta meg. Nem könnyű választani... De aki megteszi, a délután öt órakor kezdődő sorsoláson még egy igazi Grabner-képpel is gazdagodhat. Ha nem, az élmény akkor is megmarad...

Sopron, Bruckner-bor és Grábner. Kiváló hármas.
NM
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés