Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Novák Katalin tette helyre Veres András megyéspüspököt, a kormány támogatja a lombikprogramot

A korábbi szombathelyi megyéspüspök egy interjúban azt mondta, meg kell szüntetni a lombikbébi-programot.
Hirdetés
Hirdetés

„Elindult ugyan egy változás, de virágzik a számomra még mindig nagyon fájdalmas lombikprogram. Ezt teljesen ki kéne iktatni a gyakorlatból, súlyos bűnöket követünk el vele!” – mondta egy hétvégi interjúban Veres András győri megyéspüspök.

A volt szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nemrég újraválasztott elnöke kijelentése komoly felháborodást okozott, hiszen a lombikprogram sok, szervi okokból gyermektelen párnak az egyetlen esélye, ráadásul az állam, és ezen belül minden kormány támogatta és támogatja.

Veres András győri megyéspüspök
Garai Antal Atom

Novák Katalin családügyi miniszter hétfő reggel tette helyre Veres Andrást. A Facebookra posztolt videójában azt mondja:

„Szeretnék megnyugtatni minden olyan párt, aki meddőségi problémákkal küzd, hogy a magyar kormány segít nekik, amiben csak tud. Ezért támogatjuk a lombikbeavatkozásokat is, ezért emeltük meg duplájára a rendelkezésre álló forrásokat. Hiszen az a célunk, hogy minden vágyott, tervezett gyermek megszülethessen Magyarországon.”

Veres András eddig nem reagált a miniszter kijelentésére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Közélet

Hirdetés