Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eldobált üvegek és csokipapírok csúfítják a soproni Wesselényi utcát

Vannak, akikre sem az írott sem az íratlan szabályok nem vonatkoznak.
Hirdetés
Hirdetés

Nagy öröm számunkra, hogy napról napra egyre többen kísérik figyelemmel írásainkat az enyugat.hu-n. Emellett sokat segítenek abban, mi az, ami igazán érdekli Önöket, s különböző témákat is javasolnak. Mi ezeket köszönjük, és igyekszünk valamennyinek utánajárni. Arra, hogy a soproni Wesselényi utcában és annak környékén sincs minden rendben, olvasónk, Giczy Katalin hívta fel a figyelmünket.

Katalin három éve a Múzeumnegyed kialakítása miatt költözött a Táncsics utcába. Azt mondja, a belváros után nagyon zavarja a rengeteg szemét és a hiányos közvilágítás, amit ezen a környéken tapasztal. A Wesselényi és a Táncsics utca sarkán, az élelmiszerbolt közelében a parkoló autók tönkretették a járdát. Katalin szerint fel kellene tölteni, s fákat telepíteni ide.

Szükség lenne egy vagy több szemétgyűjtőre is, mert szanaszét hevernek a cigarettacsikkek, az üvegek és a csokipapírok. A közvilágítás is kívánnivalót hagy maga után: bár a Wesselényi utca fényárban úszik esténként, a Táncsicsban van egy szakasz, amely teljesen sötét. Ráadásul a 17-es számú házzal szemben kihagytak egy lámpát, egyszerűen nincs kiépítve egy kandeláber.

Csikkek mindenütt.
Enyugat.hu

Elmentünk a környékre világosban és sötétben is, s megállapítottuk, hogy olvasónknak mindenben igaza van.

Valóban elszomorítóan sok a szemét: elsősorban a Wesselényi utca végén, rengeteg a csikk és az üveg, de láttunk elszórt reklámújságokat, s helyenként kutyapiszkot is a járdán. A bolt bejárata mellett ugyan van egy kisméretű, műanyag szemetes, ám abba nem sok minden fér, ráadásul ottjártunkkor csurig volt. Nyilván nem a tulajdonosok és az eladók hibája, hogy egyesek az üzlettől távolabb is, az utca teljes hosszában válogatás nélkül elszórnak mindenféle szemetet.

Valaki ottfelejtette a savanyúság üvegét.
Enyugat.hu

Az autóval és motorkerékpárral közlekedők számára nem újdonság, hogy a Wesselényi utcából a Táncsics utcára nem egyszerű kikanyarodni a rendszeresen tilosban parkoló gépjárművek miatt. A bal oldalon a Megállni tilos! tábla ellenére is gyakran állnak meg ott, a jobb oldalon pedig a kereszteződéstől fél méterre, a tönkretett járdán a nap nagy részében parkol kocsi. Így volt ez most is.

Egy kisteherautó épp azután ért oda, hogy fényképeztünk. Amikor megkérdeztük, tudja-e, hogy tilosban áll, azt felelte: tudja, de csak beugrik a boltba vásárolni…

Közben egy, a Táncsics utcában lakó nő a háza előtt söpörte a leveleket. Megkérdeztük, szerinte szemetes-e ez a környék. Igennel válaszolt. Azt is mondta, bár a házak tulajdonosai gyakran takarítják a járdát, s ezzel együtt ideig-óráig eltüntetik a csokipapírokat és az üvegeket, de azok újratermelőnek.

Ha nem muszáj, ne gyalogoljanak este és éjjel a Táncsics utcában!
Enyugat.hu

A leveleket hozó postás is egyetértett abban, hogy ezen a környéken több a szemét, mint máshol. Azt mondja, ez elsősorban azon múlik, milyen emberek járnak erre. Elszórják-e az utcán a papírt, otthagyják-e a fölöslegessé vált üveget, műanyag palackot, vagy elsétálnak vele a legközelebbi szemétgyűjtőig.

Amikor sötétedés után visszatértünk, azt tapasztaltuk, hogy a Wesselényi utcában – a Táncsicshoz képest – díszkivilágítás van. Előbbiben minden lámpa égett, utóbbiban – ahogy Giczy Katalin jelezte – egy nagyobb szakasz teljes sötétségbe burkolózott. A 17-es számú házzal szemben tényleg nincs kandeláber. És változatlanul autók parkoltak a tilosban, a kereszteződés jobb és bal oldalán is. Pontosan úgy, ahogy nappal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés