Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ausztriában a kézifék behúzására készülnek

Bár egyelőre nem hivatalos, nagyon úgy néz ki, Ausztria a leállás mellett dönt. Emiatt az ingázók számára is nehéz időszak következhet.
Hirdetés
Hirdetés

Ausztriában az oe24 értesülései szerint bezárnak a bevásárlóközpontok, az iskolák pedig teljesen átállnak digitális oktatásra. Csak az óvodák lehetnek nyitva, és egyes helyeken az alsó tagozat is az általános iskolákban. Csak a kisebb üzletek tarthatnak nyitva, de ahol sok ember gyűlhet össze, ott le kell húzni a rolót a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében - írta a hírportál. Az értesülést egyelőre nem erősítették meg hivatalosan, úgy tudni, Sebastian Kurz kancellár szombaton délután jelenti be az újabb intézkedéscsomagot.

A kereskedelem terén a kormány egyetért azokkal a szakértőkkel és iparági képviselőkkel, akik szerint a teljes zárlat a gazdaság összeomlásához vezetne, ezért köztes megoldásként arról döntöttek, hogy nem kell minden boltnak bezárnia, csak a nagyobb bevásárlóközpontoknak, ahol nagyobb tömeg gyűlhet össze. Ugyanakkor valószínűleg nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok és masszőrök sem, de a fodrászatok bezárása még nem eldöntött kérdés. Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek majd életbe az oe24.at szerint.

Az ausztriai zárás a magyar ingázók egy részét is nehéz helyzet elé állíthatja, azt pedig Sopron és környéke is megérzi majd. Bár az érintett ágazatok kompenzációra számíthatnak, a tavaszi járvány-időszakban sokan elveszítették kinti állásukat főleg a vendéglátás és a turizmus területén.

A csaknem 9 millió lakosú Ausztriában eddig 181 642 fertőzöttje és 1608 halálos áldozata van a koronavírusnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés