Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naponta 15 ezer autó egy sávon megy majd az S31-esen

A koronaválság ellenére a burgenlandi útépítési projektek a tervek szerint haladnak.
Hirdetés
Hirdetés

Számos baleset, köztük csúnya, frontális ütközés és több mint negyven haláleset történt az elmúlt húsz évben az osztrák S31-esen. A biztonság növelése érdekében az osztrák útkezelő (Asfinag) már tavaly megkezdte Nagymarton (Mattersburg) és a Veperd (Weppersdorf) / Sopronszentmárton (Markt St. Martin) csomópont közötti sávok szerkezeti elválasztását.

A Fraknó (Forchtenstein) és Szikra (Sieggraben) közötti második szakaszról az Asfinag ügyvezető igazgatója, Andreas Fromm pénteken jelentette be, hogy „megkezdődnek a fő úttest utolsó építési munkálatai” - írta a Kurier.at.

Hétfőn kezdődik a munka Szikra és Veperd között, s eltart 2021 végéig. Az építkezés ideje alatt az itt haladó naponta körülbelül 15 ezer járműnek mindkét irányban egy sávja lesz, amin a maximális sebesség 80 km/h lesz.

A beruházás tartalmazza a sávok kiszélesítését, új vízvédelmi rendszerek kiépítését is. Ezen kívül két teherautók és személygépkocsik számára kialakított pihenőhelyet hoznak létre Kabold (Kobersdorf) és Csóronfalva (Tschurndorf) közelében. Tervezik az S4-es felújítását is Nagymarton (Mattersburg) és Bécsújhely (Wiener Neustadt) között. A részleteket a következő hetekben hozzák nyilvánosságra, az építkezés a tervek szerint 2021-ben kezdődik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés