Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt nap karantén a gyümölcsöknek és a vitaminoknak

A soproni Balfi Utcai Idősek Otthonában nem csillapodnak a kedélyek.
Hirdetés
Hirdetés

Az, hogy a soproni Balfi Utcai Idősek Otthonában komoly problémák vannak a kommunikációval (is), sajnos a hűség városában már nem újdonság. Titok övezi: hányan és minek következtében hunytak el az elmúlt három hétben, a gondozottak és a gondozók közül hányan produkáltak pozitív Covid-tesztet, emiatt az ápolónők hányan vannak karanténban, akik „lábon állnak” bírják-e a megnövekedett testi és lelki terhelést, illetve azok, akiknek ez a feladatuk (lenne), miért nem informálják hitelesen az aggódó hozzátartozókat.

Mi is próbáltunk információkat szerezni, konkrét kérdéseinket hét nappal ezelőtt küldtük el Péli Nikolettának, a Soproni Szociális Intézmény igazgatójának, választ ez idáig még nem kaptunk.

Jó lenne a vezetőknek valóban törődni a gondozottakkal és a hozzátartozókkal.
pixabay

Elkeseredett olvasónk szombaton délelőtt arról informálta az enyugat.hu-t, hogy 85 éves édesanyjának, aki az otthon lakója, s akit két és fél hónapja nem látott, vitt be egy csomagot. Átadta a portásnak az almát, narancsot, multivitamin pezsgőtablettákat, kekszet, sajtostallért tartalmazó táskát, akitől megtudta, hogy - felsőbb utasításra - csak 5 nap múlva jut el mindez az idős nénihez. Addig a gyümölcsöknek, vitaminoknak, kekszeknek karanténban kell lenniük…

Az aggódó férfi kérdésére, hogy erről miért nem tájékoztatták a hozzátartozókat, a portás nem tudott válaszolni. Azt mondja: ha van tudomása erről a döntésről, már napokkal korábban bevitte volna a csomagot, hogy az édesanyja a hétvégén ehessen belőle.

Olvasónk ezt követően felhívta Sipőcz Katalint – akinek nevét és telefonszámát – néhány nappal ezelőtt akkor tette közzé a Soproni Szociális Intézmény, amikor az elhallgatott információk miatt „már égett a ház”. Ő megerősítette azt, amit a portás mondott, illetve hozzátette: mindenkit nem hívhatnak fel. Megígérte ugyanakkor, hogy hétfőn, az otthon vezetőjének javasolni fogja a hozzátartozókat megnyugtató aktuális tájékoztatást.

A férfi nekünk még annyit mondott: nem protekciót szeretne, csak korrekt és naprakész információkat, amelyekre a többiekkel együtt a jelenlegi helyzetben még inkább szükségük van.

***

Fél 4 körül – két órával azután, hogy cikkünk napvilágot látott - a Soproni Szociális Intézmény facebook-oldalán a következő információ jelent meg (szó szerint idézzük):

Tisztelt Hozzátartozók és Látogatók!

Az Idősek Otthonában (Balfi utca 80.) és az Ikva Otthonban (József Attila út) 2020. november 14-étől kezdődően a lakók részére beadott csomagok ÖT NAPOS elkülönítésre kerülnek. Kivételt képeznek a gyümölcsök, melyeket KETTŐ NAP után adunk át lakóinknak.

Kérjük, továbbra se tegyenek a csomagokba romlandó élelmiszert! Együttműködésüket köszönjük.

Így kellene három hete... Örülünk, hogy ismét segíthettünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Hirdetés