Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Este nyolc után is járnak a buszok, dolgoznak a taxisok is Sopronban

Indulnak a buszok, a vonatok hajnalban és este nyolc után is, a menetrendekben egyelőre nincs változás. Dolgoznak a taxisok is.
Hirdetés
Hirdetés

A kijárási korlátozás egyelőre nem látszik meg a helyi közlekedésben, menetrend szerint indulnak a helyi járatú buszok, időben elindulnak a vonatok is. Este nyolc után persze csak indokolt esetben lehet használni a tömegközlekedési eszközöket is, a rendőrök bármikor ellenőrizhetnek. Úgyhogy a munkáltató igazolás mindig legyen kéznél az este nyolc után vagy kora hajnalban közlekedőknek.

Mivel a gyárak, üzemek nem álltak le, sok munkahely nyitása-zárása beleesik a tilalmi idősávba, szükség van a tömegközlekedésre. Az már más kérdés, mekkora bevételkiesést jelent ez a közlekedési vállalatoknak, hiszen a hatalmas járműveken sokkal kevesebben utaznak - és nemcsak este nyolc után vagy hajnalban. A középiskolások is látványosan hiányoznak a buszokról és az idősek is sokkal óvatosabbak. Csak az megy most üzletbe, piacra, akinek muszáj.

Dolgoznak a taxisok is Sopronban, éjjel nappal hívhatók. Regényi János, a Lövér Taxisok vezetője elmondta, elsősorban a munkahelyre mennek, illetve onnann jönnek az utasaik, de sokan orvoshoz, ügyeletre akarnak velük eljutni. Nappal van több fuvarjuk, éjszaka kevesebb, de akinek szüksége van gyors helyváltoztatásra, számíthat a taxisokra. A kijárási korlátozás időszakában azonban tudni kell, hogy a rendőrök a taxit is megállíthatják és kérhetik az igazolásokat. A taxikat rendszeresen fertőtlenítik, magukat is igyekeznek védeni a sofőrök, akik a kocsiban is maszkot hordanak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés