Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Benkő László gyerekkora óta nagyon szerette Sopront

A Fegyvertár utcában élő nagymamájánál töltötte a szünidőket.
Hirdetés
Hirdetés

Az Omega együttes alapító tagja, a ma elhunyt Benkő László nagyon szerette Sopront és gyakran meg is fordult a városban. Az utóbbi időkben már elsősorban a barátai miatt, de mint egy olvasónktól megtudtuk, a kapcsolat sokkal régebbi, mélyebb és kedvesebb is.

Benkő Lászlónak ugyanis Sopronban, a Fegyvertár utcában lakott a nagymamája és a kis Lacika gyakran nyaralt nála. A kék házban, annak is a második emeletén, Benkő László örömmel töltötte az iskolai szüneteket, vasárnaponként pedig a Szent György-templomba járt. A kántor ugyanis megengedte neki, hogy játsszon az ország legöregebb orgonáján...

Ma eltávozott az élők közül egy igazi legenda. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, zeneszerző, az Omega zenekar billentyűse Szombathelyen született 1943. június 12-én. Már iskolás korában elkezdett zenélni, rövid ideig tagja volt a Benkó Dixieland Bandnek, majd a Próféta együttesben játszott, amely az Omega egyik elődjének tekinthető. Az Omega fennállását 1962. szeptember 23-ától számítják. Az együttes valamennyi kiadványán közreműködött, de a zenekar tagjai közül ő alkotott és játszott legtöbbet önállóan, illetve más produkciókban.

2017-ben májrákkal diagnosztizálták, de a kitartó küzdelem közben sem hagyta abba a koncertezést. Még az idén nyáron is vállat fellépéseket. Nemcsak zenészként, emberként is nagy űrt hagy maga után, közvetlensége, nyíltsága ugyanúgy legendás volt, mint a zenei munkabírása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés