Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Térképen a fertőzöttségünk

Sopron és környéke csupa vörös pötty.
Hirdetés
Hirdetés

A koronavirus.gov.hu egy olyan térképet is közzétett, ahol nemcsak egyes megyék fertőzöttségi szintje látszik, hanem településekre lebontva lehet megvizsgálni, melyek azok a városok, ahol a legtöbb embernek lett pozitív a tesztje.

Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília elmondta, hogy a magyar települések 88%-án azonosítottak már koronavírus-fertőzöttet, a nemrég közzétett, településekre lebontott térképen pedig az is jól látszik, hogy leginkább a nyugati országrészben található városok, községek és falvak fertőződtek meg.

Új fertőzöttségi térkép
koronavírus.gov.hu

A legsötétebb vörös színnel jelölt területeken azonosították eddig a legtöbb pozitív esetet, míg a zöld pontok azokat a településeket jelölik, amelyeken eddig még nem találtak egy koronavírusos beteget sem.

A tisztifőorvos tájékoztatása alapján Budapest és Pest megye mellett Győr-Moson-Sopron, illetve Vas megye a leginkább fertőzött terület.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek

Hirdetés