Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eddig ígérték a Bercsényi utca felújítását, de tavasszal tényleg elkezdik

Nagyon rossz állapotban van a soproni Kurucdombra vezető Bercsényi utca - panaszolta olvasónk. Harangozó Csaba megírta: már tavaly is ígérték a régóta tervezett felújítást, de a kátyúk maradtak... Van egy jó hírünk: tavasszal kezdődik a beruházás.
Hirdetés
Hirdetés

- A bíróság mellett szépen megcsinálták a Kurucdomb sor egy részét, viszont a Bercsényi utcát "elfelejtették". Az idén is kimaradtunk a felújításból - eltekintve a szokásos tavaszi foltozgatásról, a nagyszámú lyukak és gödrök tekintetében - hívta fel figyelmünket a helyzetre Harangozó Csaba.

- Érdekes, hogy a környező, kisebb forgalmú utakra, például a Vak Bottyánra, a Csóronfalvi utcára jutott pénz. A Bercsényire megint nem. A Városgazdálkodási osztály természetesen pénzhiányra hivatkozik, pedig már az engedélyek is megvannak, többek között a csatornarendszer felújítására. Erről tájékoztatták is email-ben a lakókat. Tudjuk, hogy nem olcsó egy ilyen méretű felújítás, de ez már a 1960-as évektől húzódik - bosszankodik a lakó. "Mit kellene tenniük az itt élőknek, hogy rendes úton járhassanak? Mi adjuk össze erre a pénzt? Vagy mi magunk újítsuk fel, kalákában?" - kérdezte Harangozó Csaba.

Közelről így néz ki az utca borkolata.
Enyugat.hu

Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke megérti a Bercsényi utcaiak türelmemtlenségét, ráadásul valóban régóta húzódik a felújítás.

- Addig nem lehet felújítani a burkolatot, míg a csapadékelvezetés meg nem oldódik. A víz most szabadon folyik az utcában, azt le kell vinni csőben a föld alá. Hiába is javítanánk az utat, a víz újra tönkretenné. Tehát azért is húzódott az utca felújítása, mert nagyobb a feladat. De minden meg van már ahhoz, hogy valóban elkezdjük: pénz, kivitelező, engedélyek. Tavasszal el fog kezdődni a Bercsényi utca felújítása! Az önkormányzat megrendelte a munkát - számolt be a jó hírről Mágel Ágost.

Messzebbről sem jobb a látvány...
Enyugat.hu

Vagyis már csak a tavaszt kell megvárni a Bercsényi utcában és mehetünk fotózni a helyreállítást!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés