Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jut az influenza elleni védőoltásból a soproni idősek nagy részének

Hiába mondja tévé és rádió, hogy aki csak teheti, oltassa be magát az influenza ellen, nincs védőoltás. Horváth Béláné egy hónapja kérte, még mindig nem kapott.
Hirdetés
Hirdetés

- A barátnőmmel együtt, ahogy hírét vettük a lehetőségnek, azonnal igényeltük az infuenza elleni védőoltást. Meg is jelentünk az orvosi rendelőben a kapott időpontban, de fél órás várakozás után kiderült, beteg a doktornő. Ki volt ugyan írva, tényleg, de akkor még azt gondoltuk, majd beadja más. Nos, ez egy hónapja volt, azóta sem vagyok beoltva - mondta el az enyugatnak a soproni nyugdíjas, Horváth Béláné. A hetvenen felüli asszony nemrég temette el a férjét, de - ahogy ő fogalmazott -, szeretné összeszedni magát az őt ért tragédia után, és egy kis időt el akar még tölteni a gyerekei, unokái körében. Ezért döntött úgy, hogy mindent megtesz egészsége érdekében.

- Annyira mondták és mondják a hírekben, hogy az idősek veszélyeztettek és oltassák be magukat. Hát én szót akartam fogadni, de nem sikerült! - fakadt ki Horváth Béláné. Egy héttel az első időpontja után ugyanis még mindig nem dolgozott az orvosa, újabb hét elteltével pedig már azt közölték vele, hogy elfogyott az oltóanyag.

- Csak azt tudnám, hogyan, ha egyszer beteg volt az orvos... - vette észre az ellentmondást az idős asszony is, aki még egyszer próbálkozott, de megint sikertelenül.

- Biztos vagyok benne, hogy nem a soproni háziorvoson és az asszisztensén múlt a dolog, egész egyszerűen nem kapott a rendelő elegendő oltóanyagot. Csak azt tudnám, akkor miért mondják el félóránként, hogy az idősek igényeljék a védőoltást - mérgelődött olvasónk.

Ezek után megkérdeztünk néhány orvosi rendelőt is a helyzetről. Hivatalosan senki sem nyilatkozhat engedély nélkül, de azt mindenhol megerősítették: nincs elég influenza elleni védőoltás. Az egyik több mint kétezer beteget ellátó körzet mindössze száz adagot kapott, de van olyan soproni rendelő, ahová még egy sem. A szakemberek azt is elmodták, hogy a kevéssel úgy gazdálkodnak, hogy elsősorban a krónikus betegek, az igazán veszélyeztetettek kaphassák meg az oltóanyagot.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Hirdetés