Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ausztria belépési korlátozásokat tervez a karácsonyi ünnepekre

Tíznapos karantén várhat minden beutazóra, a magyarokra is.
Hirdetés
Hirdetés

A szövetségi kormány állítólag szigorú belépési korlátozásokat tervez a karácsonyi ünnepekre.

Mindazoknak az utazóknak, akik olyan országokból érkeznek Ausztriába, ahol a koronavírusos megbetegedések hét napos előfordulási gyakorisága meghaladja a 100-at (100.000 lakosra), tíz napos karantént kell vállalniuk - írja a nachrichten.at. Ez az összes szomszédos államot, így Magyarországot is érintené. Az intézkedés karácsony előtt hatályba lép, és legalább január 10-ig tart.

Az intézkedés hosszú időtartamát a január 7-i ortodox karácsony indokolja. A rendelkezés célja a fertőzések harmadik hullámának, illetve az egészségügyi rendszer összeomlásának megakadályozása - írja a lap.

Az ingázókra vonatkozó szabályokról egyelőre nincs pontos információ, osztrák sajtóértesülések szerint ma jelentik be a karácsonyi időszakra vonatkozó főbb szabályokat Ausztriában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés