Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bérleti díjak: a soproni önkormányzat belátó, de nem mindenki az

Az önkormányzat elengedi az üzlethelyiségek bérleti díjait, a cégek és magánemberek nem mindenhol.
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírusnak a gazdaságra gyakorolt negatív hatása miatt Sopron önkormányzata januárra és februárra is elengedi a város tulajdonában lévő helyiségek bérleti díjait. A rendelet hatálya az éttermekre, kávézókra, cukrászdákra, tehát a vendéglátó üzletekre terjed ki, valamint a borospincékre és a szabadidős létesítményekre, mint amilyen például a mozi.

Nagyon sok üzlet azonban nem az önkormányzat tulajdonában lévő épületben működik, a legtöbben magánembertől vagy cégtől bérlik a helyiségeket - ha az nem saját tulajdonú. A bérbeadók egy része már a tavaszi pandémiás időszakban is csökkentette a bérleti díjat, s ezt teszi a második hullám alatt is. De vannak, akik nem engednek: akkor is kérik a bérleti díj száz százalékát, ha bérlőjük nem, vagy csak csökkentett tartalommal tudja vinni az üzletét. Utóbbiak vannak a leginkább kiszolgáltatott helyzetben, s közülük kerülnek ki elsősorban azok, akik kénytelenek feladni vállalkozásukat.

Vevő nincs vagy kevesebb - a megkérdezettek negyven és hatvan százalékra mondták a forgalomcsökkenést -, a rezsit viszont ki kell fizetni. Ez pedig egyre több soproni vállalkozónak okozhat nehézséget.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés