Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem létező lakások bérleti díját fizették

Miért vagyunk ennyire hiszékenyek? A soproni rendőrség lakáshirdetők után nyomoz.
Hirdetés
Hirdetés

Új módszert találtak ki maguknak a csalók, s első körben nyertek is, ki tudja mennyi pénzt. Az internetes hirdetések széles tárházát adják a lehetőségeknek, ezúttal lakást kínáltak albérletként. Olyat, ami nem is létezik...

- Megjelent a szokásos internetes fórumokban a lakás fotója, persze olyan otthoné, ami igényes, rendezett. Az ára is viszonylag elérhető. Csak a kauciót kérték előre - ismerteti a tényeket a Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója, Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy.

- Csakhogy ez a lakás nem létezik, vagy ha valahol mégis, akkor sem azok hirdették, akik tulajdonosai. A hirdetésre valószínűleg többen is jelentkeztek, mi két sértettről tudunk, akik kifizették érte a kért kauciót anélkül, hogy látták volna a lakást. Akkor derült ki a csalás, amikor a kulcsokért mentek volna, ám a megjelölt időben és helyen senki sem várta őket. De akkor már elutalták az előleget. Egyikük 80, másikuk 160 ezer forintot fizetett ki a nem létező albérlet kauciójaként, ki tudja kinek... - folytatta Babelláné Lukács Katalin.

A rendőrség természetesen keresi a csalót vagy csalókat, s már az is kiderült, hogy az új módszert nem csak Sopronban alkalmazták. Országos jelenség, úgyhogy legyen mindenki résen! Ne fizessenek előre semmiért, olyanért pláne ne, amit nem ellenőriztek le! Egy lakás bérlése esetében pedig csak akkor utaljanak vagy fizessenek, ha megnézték - hiszen a fotó is lehet félrevezető -, és szerződést kötöttek - tanácsolja a szakember.

(A nyitókép illusztráció.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés