Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Brenner: nem Csatkay, Csatkai!

Helytelenül mutatja a tábla a Kossuth-díjas művészettörténész nevét.
Hirdetés
Hirdetés

"Szeretett szülővárosom, Sopron, méltán lehet büszke Csatkai Endre művészettörténészre, Kossuth-díjas szakíróra, zenetörténészre, helytörténészre, a Soproni Szemle szerkesztőjére és a Soproni Múzeum volt igazgatójára, aki a múzeumot nem csak tudományos központtá, hanem közművelődési intézménnyé is fejlesztette - kezdte levelét Brenner Koloman soproni származású országgyűlési képviselő, a Jobbik soproni elnöke.

- Éppen emiatt is jogos elvárás, hogy mindenhol, így az útjelző táblákon is helyesen kerüljön feltüntetésre a neve. Még általános iskolás koromban abban a megtiszteltetésben is részesültem, hogy személyesen találkozhattam Csatkai Endre özvegyével. Bízom benne, hogy hamarosan sor kerül a Csatkai Endre nevét helytelenül jelző tábla cseréjére, különös tekintettel arra, hogy nemsokára, január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját - írta a képviselő, fotót is mellékelve helytálló megfigyeléséhez.

Nem Csatkay, hanem Csatkai névnek kellene szerepelnie a táblán.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Hirdetés