Van remény a fertőbozi gőzmozdonyok felújítására

Egyelőre szomorúan állnak a rozsdamarta öreg gőzmozdonyok a fertőbozi állomás mellett, rájuk férne egy felújítás.

Főleg a kisgyerekek, de a fiatal szívű férfiak és kalandos szellemű hölgyek is szívesen nézegetik a fertőbozi vasútállomás mellett álló öreg gőzmozdonyokat. A fekete vas monstrumok valaha a környék büszkeségei voltak, ma azonban már a rozsda marja páncéljukat. Olvasónkat meg is lepte a látványuk, s arra kérte az enyugatot, járjunk után, milyen sorsot szánnak a mozdonyoknak. Kérését továbbítottuk a GYSEV Zrt.-nek.

Fertőboz Múzeumvasút
FotoTiborT

- A fertőbozi vasútállomásnál álló gőzmozdonyokat vasúttársaságunk szakemberei a tavalyi évben megvizsgálták. A járművek állapota erősen leromlott, már a mozdonyok állagmegóvó felújítása is rendkívül komoly összegeket igényelne - válaszolta megkeresésünkre a vasúttársaság. De jó hírük is van:

Közelről elég lehangoló látványt nyújtanak az öreg gépcsodák.
FotoTiborT

- Tavaly év végén egyeztetés történt ez ügyben a fertőbozi önkormányzat és a GYSEV Zrt. között. Lehetőségként felmerült a gőzmozdonyok turisztikai célú hasznosítása, amely kapcsolódhatna a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasúthoz. A kisvasút egyik végállomása épp Fertőboz, ahol az idei szezontól új látogatóközpont várja az érdeklődőket. Elképzelhető, hogy a fertőbozi állomásnál álló gőzösök felújításához szükséges források előteremtésére közösen nyújt be pályázatot település önkormányzata és a vasúttársaság, ennek részleteit azonban csak a későbbi egyeztetések során véglegesíthetik az érintett felek - tudatta a GYSEV Zrt.

Vagyis elképzelhető, hogy nem a rozsda győz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek