Az ingázókat akarja teszteltetni az osztrák miniszter

Ez tovább nehezítheti az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók sorsát.

Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter a koronavírus új változataira reagálva az Ausztriába ingázó embereket akarja intenzívebben tesztelni.

Részleteket egyelőre nem közöltek, hogy mit jelent az ingázók intenzív tesztelése, de a belépési szabályzat felülvizsgálata folyamatban van és erről keddre ígérik a tájékoztatást - írta a krone.at .

Péntektől csak előzetes online regisztráció után lehet Ausztriába lépni, de ez alól az ingázó munkavállalók mentesültek. Az Iparosok Szövetsége már vasárnap hangsúlyozta a zökkenőmentesen működő határ- és ingázó forgalom szükségességét és annak fontosságát, hogy az ipari vállalatok alkalmazottai könnyen eljuthassanak munkahelyükre. "Mindenáron el kell kerülni az érintett emberek és vállalatok további terheit" - mondta Georg Knill.

Hozzávetőlegesen 230 ezer ember ingázik rendszeresen Ausztriába, közülük több ezren Sopronból és környékéről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek