Pataki András rendezést tanít ősztől az SZFE-n

Félállásban lesz egyetemi oktató, a megbízás nem befolyásolja a soproni feladatait.

Pataki Andrásnak, a Soproni Petőfi Színház igazgatójának, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetőjének a neve is szerepel a Színház és Filmművészeti Egyetem új oktatóinak sorában. A hír igaz - erősítette meg az érintett, de a munka oroszlánrésze majd csak ősszel kezdődik.

- Felkérésem a rendezőképzéssel kapcsolatos, és megtisztelő, hogy az egyetem vezetése rám gondolt. A SZFE körüli események kényes és átpolitizált helyzetet teremtettek, ugyanakkor a képzés és a jövő fontos. Úgy tudom, senkitől nem veszem el a munkáját, nem valakinek a helyére megyek. A nulláról indulok, tiszta lappal - mondta el az enyugatnak Pataki András.

Részleteket az egyetemi munkájáról egyelőre nem sokat tud mondani, hiszen ősszel indulnak majd az órák, így feladatainak megosztásáról sem tudott nyilatkozni, az előkészületek zajlanak. Abban azonban most egészen biztos, hogy nem adja fel soproni munkáját: marad a színház és a Pro Kultúra vezetője. Egyetemi munkáját pedig az a cél vezérli majd, hogy olyan képzett rendezők kerüljenek ki az intézményből, akik majd el tudnak helyezkedni.

Pataki András
soproniszinhaz.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek