Az ételdobozok szolgálnak és enni adnak

A bánfalvi régi lángosos bódénál, a piac bejáratánál és a jereváni szolgáltatóháznál teljesítenek jószolgálatot a soproni ételdobozok, de főként az önkéntesek, akik nem hagyják, hogy üresen maradjanak.

A legegyszerűbb ötletek a legjobbak. Mint amilyenek az ételdobozok. Akinek feleslege van, nem kidobja, hanem felajánlja annak, akinek nincs. Milyen egyszerű ez! Csak bele kell tenni az ételdobozba a becsomagolt ételt, s aki éhes, de nem telik neki, talál magának ennivalót. Különösen a téli hidegben van a szekrénykéknek jelentőségük, de az az igazság, hogy éhes száj mindig akad.

Suri Vera soproni gépészmérnök egy pécsi ötlet nyomán honosította meg itt is az ételdobozokat. A közterületen, jól megközelíthető helyeken felszerelt fém tárolószekrényeket már évek óta jól használják a soproniak. Egy önkéntesekből álló csoport folyamatosan tölti fel a polcokat, üzletek, pékségek ajánlják fel azokat a termékeket, amiket már nem tesznek a vásárlók elé, de fogyasztásra még teljes mértékben alkalmasak.

Suri Vera is rendszeresen feltölti a dobozt.

Ételdoboz van most Bánfalván a régi lángosos bódé mellett a kerítésen, van a piac bejratánál a vasajtónál, és a jereváni szolgáltatóház átjárójában. A negyedik szekrény még keresi a helyét. Csatlakozhatnak az ételdoboz töltőihez is azok, akik szeretnének értelmes jócselekedetben részt venni, és pékségek, élelmiszerrel foglalkozók jelentkezését is várják a legnagyobb közösségi megosztón az Ételdoboz Sopron csoportban, hogy minél több jó falat enyhítse a nélkülözők gondjait. Hiszen "a szeretethez nem kell teli erszény..."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek