Az osztrákok szerint zökkenőmentes a határon a belépés

Február 10 óta az ingázóknak negatív CoV-tesztet és munkáltatói igazolást kell bemutatniuk Ausztriába való belépésükkor. Az ellenőrzések zökkenőmentesen működnek az ÖGB szerint.

Körülbelül 18 ezer Burgenlandban dolgozó magyar ingázót érintenek a szigorú belépési előírások. Különösen reggel 6 és reggel 8 között mindig hosszabb a várakozási idő a határátkelőknél. Bertold Dalos, az ÖGB „Social Burgenland” munkatársa az ORF.at -nek nyilatkozva azt mondta, körülbelül egy órával tart tovább az ingázók útja, hiszen a belépési okmányok ellenőrzése a határátkelőknél késlelteti a továbbutazást.

Az érintettek többsége megértette az új adminisztratív akadályokat az országba való belépéskor. Alapvetően a burgenlandi ingyen tesztelés lehetőségét nagyon jól elfogadja a magyar munkaerő - nyilatkozta Dalos. Vizsgálati lehetőségek vannak nemcsak a tartomány hét teszt- és oltási központjában, miután a Kereskedelmi Kamara körülbelül négy hete kínál tesztválasztási lehetőségeket közvetlenül a vállalatoknak. 250 burgenlandi vállalat ki is használja ezt az ajánlatot. A Kereskedelmi Kamara adatai szerint eddig 10 ezer koronatesztet végeztek közvetlenül a munkahelyeken.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek