Soproni fiú A dalban!

Őri Sebestyén basszusgitáros a Luscinia együttes tagjaként indult A dal döntője és a hírnév felé. Soproni srácnak drukkolhattunk!

(Update: Bár hibátlan volt a Luscinia produkciója, nem jutottak a döntőbe. A zsűri szerint a Kaukázus, BariLaci, Radics Gigi, Süle Zsolt voltak a legjobbak, a közönség pedog a Down For Whatever-t juttatta tovább. De a Luscinia nevét sokan megtanulták, és ez e lényeg.)

Szombaton 19.35-től a top 40 eddig nem látott produkciói mutatkoznak be A Dal 2021 negyedik, egyben utolsó válogatójában. A Duna Televízióban követhető elődöntőben a dalok akusztikus változatban hangzanak majd el, és már csak 5 hely kiadó a húszfős mezőnyben. A cél továbbra is a március 13-i döntő, amelyben 8 versenydal közül dől el, melyik lesz az év hazai slágere. A negyedik válogatóban 10 produkció kap esélyt az elődöntőbe kerülésre, de csak 5 juthat tovább. Nyugat-Dunántúl és az ország vájtfülű közönsége drukkolhat a Luscinia zenekarnak, a soproni régió pedig különösen, hiszen az együttes basszusgitárosa, Őri Sebestyén soproni!

Őri Sebestyén

- A Kőbányai Zenei Stúdió a kapocs a zenekar tagjai között, mindnyájan itt tanulunk. 2019 szeptemberében alakult a Luscinia, bár akkor még nem velem, én tavaly júliusban csatlakoztam - mesélt az alaphelyzetről Sebestyén az enyugat.hu-nak. A pop-rock zenekart az énekes, Seres Kitti alapította Jurisits Tamással, Berek Dániellel, Móczó Martinnal. Őri Sebestyénnel az iskolából ismerték egymást.

- Az ottani örömzenélés alatt volt szerencsém a gitárossal, Tomival együtt muzsikálni, a billentyűsünk, Dani pedig a gólyatáborból ismert. Aztán amikor az Égivándor albumon dolgoztak, szükségük lett egy új basszusgitárosra. Két héttel a stúdiófelvétel előtt keresett meg Kitti, örömmel csatlakoztam, így a lemez második felén már én játszom. Aztán jött A dal, amivel úgy voltunk, hogy miért ne próbálnánk meg? Két számot küldtünk be a lemezről, negyven előadót válogattak be. Mi voltunk a negyvenegyedikek, de aztán egy diszkvalifikáció miatt mi is bejutottunk. Reggel kaptuk a hírt, délután már ott kellett lennünk a stúdióban, úgyhogy igen-igen felpörögtek az események, s pörögnek azóta is - mondja nevetve Őri Sebestyén. Ezt csak leírni ilyen egyszerű, meglépni nem - tehetjük hozzá -, miután egyedül Kitti él a fővárosban, a többiek Paks mellett, Szegeden, Pécsen, illetve Sopronban. Ez a közös munkát néha nehezítő tény most a Luscinia előnyére fordulhat, hiszen több régióból is számíthatnak drukkolókra. Ez pedig különösen fontos, hiszen a válogatóban négy produkciót a zsűri juttat tovább, az ötödiket viszont a közönség szavazza be. Úgyhogy hajrá Luscinia!

A zenekar neve is megér egy külön bekezdést: miután felmerült a kérdés, hogy magyar vagy angol legyen az együttes neve, a tagok egy huszárvágással megoldották a problémát. Latin szót választottak, ami azt jelenti: fülemüle.

Őri Sebestyén saját bevallása szerint már két évesen színpadon szerepelt, és szinte születése óta köze van a zenéhez. Négy éves korától a soproni zeneiskola zeneovi nevű közkedvelt óráira járt nagy örömmel, később hat éven át a klasszikus gitár tanszakon tanult, majd öt esztentőn át az ütősökhöz...

Luscinia együttes

- Tíz évesek lehettünk, amikor az unokatesómmal zenekart alapítottunk, de nem volt basszusgitárosunk. Bevállaltam. Autodidakta módon kezdtem kitanulni a hangszert, aztán teljesen beleszeretettem. Később a Hoffer-műhelyben tanárhoz is jártam - emlékszik vissza a kezdetekre Sebestyén, akinek a zene már-már lételeme.

- Az egész család zenél; a bátyám dobol, édesapám a Toolate dobosa és szaxofonozik is, édesanyámnak pedig gyönyörű hangja van, és amikor kicsi voltam, sokat énekeltünk együtt - árulta el Sebestyén. A Luscinia együttesben Sebi kiélheti újító zenei öteleteit, ezt látni fogjuk a tévében is: nem az a háttérbe húzódó basszusgitáros, a hangzást alapvetően meghatározza gitárja húrain.

Ha nem hiszik, járjanak utána, még a fotelből sem kell felállni: szombat, 19.35 órától a Duna TV-n, A dalban a Luscinia. Aztán nyomjuk a szavazógombot!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek