Koronavírus: Burgenland fokozza az intézkedéseket

Túl magas az új fertőzések száma és előfordulási gyakorisága.

Az új koronafertőzések számának növekedése az elmúlt napokban többek között azt jelentette, hogy Burgenlandban fokozni kell az elszigetelési intézkedéseket. A koronavírus koordinációs bizottság munkatársai szerint a fertőzöttek kapcsolattartóit az 5. nap helyett csak a 7. napon tesztelik.

A megbetegedések miatt a kelénpataki (Klingenbach) óvodát bezárták, mert túl sok gondozó hiányzott.

Mivel az elmúlt napokban az újonnan fertőzöttek száma és előfordulási arányuk is magas, a tartomány több intézkedést is bevezet - nyilatkota Sonja Windisch, a koordinációs iroda mubkatársa, a Kuriernak .

A már karanténban lévőket az 5. nap helyett a hetediken ellenőriznek. Azok, akiknek pozitív a tesztje, tíz nap elteltével nem léphetnek ki automatikusan a karanténból, hanem újra tesztelik őket, hogy ellenőrizzék a fennmaradó fertőzés kockázatát. A karantén tehát tíz napnál tovább tarthat.

Ezenkívül a kerületi hatóságok felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, hogy fokozzák a karantén betartásának ellenőrzését. Tudatosítania kell a távolságra vonatkozó szabályok betartását a szabadban is.

A rendőrség is gyakrabban ellenőrzi majd a szabályok betartását.
Kurier.at

A brit vírusmutáció aránya "viszonylag magas" Burgenlandban, ezért gyorsnak kell lennie a kontaktkutatásoknak. Minden PCR tesztet ellenőriznek mutációk szempontjából is. Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerint Burgenlandban az új fertőzések 70 százaléka a brit mutációra vezethető vissza.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek