Húsz éve ölték meg Simon Tibort, a Fradi legendás futballistáját (Sopronban is edzősködött)

A tizenhatszoros válogatott labdarúgó 2002. április 23-án vesztette életét, miután megtámadták egy budapesti szórakozóhelyen.

Simon Tibor 1965. szeptember 1-jén született Budapesten, majd a Pénzügyőrben kezdett futballozni. A Központi Sportiskola színeiben is szerepelt, onnan igazolt 1984-ben a Ferencvároshoz. 1997-ig erősítette a Fradit, majd egy évet a BVSC-nél töltött. Ezt követően visszatért az FTC-hez, majd újra a BVSC, végül a REAC következett, 2001-ben visszavonult – írja róla a liner.hu .

338 ferencvárosi fellépésen hét gólt szerzett. Az első osztályban 204 találkozón szerepelt, kétszer volt eredményes. A bajnokságot és a Szuperkupát egyaránt háromszor, a Magyar Kupát négyszer nyerte meg, meghatározó alapembere volt annak a Fradinak, amely első magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligájába.

A válogatottban 1989 és 1995 között 16-szor játszott. 1999-től már edzőként is tevékenykedett, dolgozott a BVSC-nél, a REAC-nál és Sopronban is.

A futballistát 2002. április 21-én hajnalban egy II. kerületi szórakozóhelyen támadták meg. Eszméletlen állapotban, koponyatörésekkel és agysérüléssel szállították a Szent János Kórházba, ahol két és fél napig küzdöttek az orvosok az életéért. Háromszor megműtötték, vérömlenyeket távolítottak el az agyából, de végül nem tudták megmenteni az életét.

Simon Tibor megemlékezés
Facebook - FTC
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Sport