Magyarország kizárását tervezik csoportjukból a NATO keleti tagállamai

A Financial Times-nak egy diplomata kijelentette: „Valószínűleg ez volt az utolsó alkalom, hogy ebben a felállásban találkoztunk.”

Komolyan tárgyalnak a NATO keleti tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek tagjai arról, hogy kizárják a munkacsoportból Magyarországot, az Ukrajnával kapcsolatos vétói miatt – írta a Financial Times. A brit gazdasági lap erről több diplomáciai forrásból értesült – írta a Telex .

A Times értesülései szerint „sok országnak elfogyott a türelme” miután Magyarország rendre megvétózta az Ukrajna támogatásáról és esetleges NATO-csatlakozási folyamat felgyorsításáról szóló állásfoglalásokat, és az utolsó csepp az volt a pohárban, a B9-ek kedden, Rigában kezdődő tanácskozásán a magyar fél megint megvétózott egy állásfoglalás-tervezetet, ami amúgy élvezte a többi nyolc tagállam támogatását – írta a Telex.

A Financial Times-nak egy diplomata kijelentette: „Valószínűleg ez volt az utolsó alkalom, hogy ebben a felállásban találkoztunk.”

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek