Már nem életveszélyes a Fertő-parti kerékpárút egy szakasza

Az Ikvahír még 2018 szeptemberében írt arról , hogy a Fertő-parti kerékpárút (B10, Eurovelo 13) több szakasza rendkívül leromlott állapotba került. A balfi elágazás, és Fertőd városa között 2014-ben adták át a felújított kerékpárutat, melyet aztán több helyen gyorsan javítottak is kisebb hibák miatt. Az utóbbi években azonban javításra már nem került sor, a kerékpárút aszfaltjával pedig pontosan az történt, ami miatt annak idején fel kellett újítani: a fák gyökerei felnyomták, ezáltal életveszélyes lett.

A kerékpárút külterületi szakaszait 2018 tavaszától a Magyar Közút kezeli, az Ikvahír pedig meg is kérdezte, hogy az akkor még érvényes garanciával élni szeretnének-e. Akkor azt írták:

"A 2018 őszén lejáró garanciális időszak előtt záró garanciális szemle összehívását kezdeményezünk a felújítási szerződésben megnevezett megrendelői konzorciumot vezető Fertő-Hanság Nemzeti Parknál, és a szerződés alapján kérjük a Vállalkozót az általa elvégzendő garanciális hibák javítására."

Nos, ebből láthatólag nem lett semmi, most viszont végre történt valami. A balfi elágazás és Fertőboz között ugyanis az elmúlt hetekben több helyen felmarták az aszfaltot, mostanra pedig tükörsima aszfaltréteggel javították ki a hibákat. Így részben megoldódott az útszakasz minőségbeli problémája, ugyanakkor szinte az egész kerékpárútra ráférne egy teljes felújítás, ismét.

Keszei László
Keszei László
Keszei László
Keszei László
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek