Április 6-tól regisztráció nélkül is lehet tesztelni Burgenlandban

De csak a hét teszt- és oltási központ valamelyikében.

A burgenlandi teszt- és oltási központokban (BITZ) a koronatesztekre április 6-tól lehet majd előzetes online regisztráció nélkül is menni. Reggel 7-től délig továbbra is regisztrálni kell, míg délután - 12-től 19 óráig bejelentés nélkül is teszteltetni lehet.

Január óta 337 563 ingyenes antigén gyorstesztet végeztek a tartományban. Burgenland állam egy tesztkampányt is meghirdetett a húsvéti ünnepekre, amelynek során a teljes lakosságot tesztelni akatrják. A mintegy 300 000 tesztet, amit a nyálból nyernek, az összes háztartás számára szétosztják. Kismartonban (Eisenstadt) a lakók csütörtökön a bejárati ajtón vagy a lakás ajtaján találták meg a tesztekkel ellátott táskákat.

A hét burgenlandi oltóközponton kívül összesen 51 közösségi teszt utca is működik. Regisztráció nélküli teszt elvégzésének lehetősége viszont csak a teszt- és oltási központokban lesz - figyelmeztet a BVZ.at .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek