Ilyen lesz az időjárás nagypéntektől húsvét hétfőig

Napokra bontva mutatjuk, hogy tudjon programot szervezni a hosszú hét végén.

Igazi változékony, áprilisi időre kell számítanunk a hoszsú hétvégén.

Péntek

Reggel, délelőtt fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, így délután már általában napos, gomolyfelhős idő várható . Délután inkább már csak a Tisza vonalának tágabb környezetében lehet erősen felhős az ég. Szórványosan, főként a Dunától keletre kialakulhatnak záporok, kis eséllyel zivatar is lehet. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérhetik erős lökések . A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul. Késő estére többnyire 5 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombat

A déli és keleti megyékben jellemzően erősen felhős lesz az ég, másutt a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Több helyen is kialakulhat záporeső, elvétve zivatar. Késő délutántól, estétől az ország északi felén a hegyekben helyenként havas eső, egy-egy hózápor sem kizárt . Az északnyugati szelet sokfelé erős, az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is kísérhetik . A csúcshőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Vasárnap

Több-kevesebb napsütésre, gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Estére már sokfelé kiderülhet az ég. Elszórtan előfordul záporeső. A reggeli órákig főként a hegyekben néhol még havas eső, egy-egy hózápor is kialakulhat . Sokfelé megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Hétfő

Általában többórás napsütésre számíthatunk, elsősorban a keleti, északkeleti megyékben lehet helyenként erősebb a gomolyfelhő-képződés. Számottevő csapadék nem valószínű , inkább csak az északkeleti határ közelében fordulhat elő egy-egy zápor. A déli szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban -7, + 1, délután 11, 16 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek