Kurz húsvéti ajándéka a májusi nyitás ígérete

Sebastian Kurz osztrák szövetségi kancellár húsvéti videóüzenetben ígéri a sport, a kultúra, a gasztronómia és a turizmus nyitó lépéseit májusban.

Kurz kancellár ünnepi videóüzenetében többek között kijelentette: a következő 100 napban mindenkinek felajánlják legalább az első oltást. Bécsben, Alsó-Ausztriában és Burgenlandban - amelyek április 11-ig zárva vannak - az intenzív osztályokon feszült a helyzet, ott drasztikus intézkedésekre van szükség. Ausztria többi részén sokkal jobb a helyzet, "megpróbálunk továbbra is kijönni a meglévő intézkedésekkel" - számolt be az osztrák hírügynökség az üzenetről, amit Kurz a Facebookra töltött fel.

A kancellár megerősítette: áprilisban a cél az összes 65 év felettiek, májusban az 50 év felettiek oltása. A júniusi oltás lehetőségét pedig minden korosztály számára meg kell nyitni.

Az idősek májusi oltásával a kórházakban enyhül a helyzet - és akkor megtehetik azokat a nyitó lépéseket, amelyeket mindenki nagyon vár. Nevezetesen "végre élvezheti a sportot, a kultúrát, a gasztronómiát. Beindulhat ismét a turizmus".

"A pandémia elmúlik" - biztosítja az osztrákokat a kancelláriaminiszter -, "nyáron mindannyian visszatérhetünk a normális kerékvágásba".

- El kell fogadni azokat a dolgokat, amelyeken nem tudunk változtatni - idézi Kurzot a BVZ.at is. A kancellár mindenkit arra kér, hogy teszteljen és oltassa be magát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek