Új szélerőműpark létesülhet Felsőpulya közelében

Répcesarud-Alsópulya (Frankenau-Unterpullendorf) önkormányzata nemrég képviselő-testületi ülésén tárgyalt arról, hogy egy bécsi vállalkozás szélerőműveket telepítene a környékre. Az összesen 13 szélkereket Répcesarud (Frankenau), Alsólászló (Unterloisdorf) és Borsmonostor (Klostermarienberg) közelében állítanák fel, mellyel az érintett önkormányzatok évente mintegy 15.000 euró bevételre tehetnének szert.

A szélerőműveket a bécsi TPA Windkraft az Energie Burgenland-dal közösen üzemeltetné, lehetséges helyszínként pedig Alsópulyán (Unterpullendorf), a Szent-Donát kápolna környékét is megjelölték Ligvánd (Nebersdorf) irányában. Ha 2030-ig nem valósul meg a szélpark, Répcesarud-Alsópulya önkormányzata kiszáll a közös projektből. 2016-ban már volt egy hasonló kezdeményezés, akkor a felmérésben részt vevők 55,1%-a támogatta volna a projektet. A mostani tervekről konkrét döntés egyelőre még nem született.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek