Kínai vakcinához köti az országba történő beutazást Kína

Szakértők erősen politikailag motivált döntésnek látják a lépést.

Egy kormányrendelet értelmében csak azok utazhatnak be Kínába, akiket kínai vakcinával oltottak be.

Az elmúlt napokban 23 kínai nagykövetség jelentette be az új vízumrendeleteit, amelyből kiderült a fentebb említett feltétel. Az Amerikai Egyesült Államokban és Angliában működő kínai nagykövetséget is kommunikálták az intézkedést, ami azért fontos, mert egyik országban sem elérhető a kínai vakcina.

A kínai külügyminisztérium a napokban jelentette be, hogy szeretnék újra indítani az országban a nemzetközi turizmust, aminek része, hogy a vakcinával beoltott turistáknak is karanténba kell majd vonulniuk. Szakértők erősen politikailag motivált döntésnek látják a lépést.

Kínában ötféle vakcinát gyártanak, ezek közül egyet sem ismert még el az egyébként nem a gyorsaságáról híres WHO. A kínai kormány döntése sokak szerint felgyorsíthatja a kínai vakcinák elfogadását, plusz veszélyes precedenst teremthet, hiszen más országok is elkezdhetik majd válaszlépésként vakcinatípushoz kötni a beutazást. - írja a roadster.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek