Még mindig remeg a föld Neunkirchennél

Számos apró mozgás után két erősebb rezgést regisztráltak a műszerek a hét végén.

Újabb és újabb földmozgásokat regisztrál az osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG). A március 30-án, 18.25 órakor bekövetkezett, és Sopronban is jól érzékelhető rengés 4,6 magnitúdójú volt a Richter-skálán, ezt azóta jópár kisebb, csak az érzékeny szeizmográf által mért mozgás követte.

Április 2-án és 4-én azonban megint jobban kilengett a műszer mutatója: pénteken éjjel 2,5, vasárnap 20.34 órakor pedig 2,7-es nagyságrendű volt a rezgés az osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet mérése szerint. Mindkettőnek az Alsó-Ausztriai Neunkirchennél volt az epicentruma, előbbi kilenc, utóbbi tizenegy kilométer mélységben.

A térkép azokat a földrengéseket mutatja, amelyeket az elmúlt 14 nap során Ausztriában a ZAMG szeizmikus állomáshálózata regisztrált.
ZAMG
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek