Pénteken kezdődhet a nyitás a szolgáltatóknak, és jönnek az új vásárlási szabályok

Addigra meglesz a kormány által mérföldkőnek nevezett 2,5 millió beoltott Magyarországon.

A korábban számoltnál előbb, április 7-8. környékén elérheti az ország a 2,5 millió beoltottat, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a fokozatos nyitás első lépésének feltételéül szabott – írja a Portfolio.

A lap számítása szerint húsvét után egy-két nappal valóban elérhetünk ehhez a számhoz. A múlt hétvégén jelent meg a Magyar Közlönyben , hogy április 19-én enyhítenek a járvány miatt elrendelt óvintézkedéseken.

Nyithatnak a szolgáltatók, az üzletek, igaz, utóbbiak a vevőszám korlátozásával. A kijárási tilalom este 10-tól reggel 5-ig lesz érvényes, az üzletek fél 10-ig lehetnek nyitva, a vendéglátóhelyeken marad a jelenlegi szabályozás.

Orbán Viktor húsvétvasárnap megerősítette , hogy a húsvét utáni első vagy második napon meg lesz a 2,5 millió beoltott, és akkor jöhet a részleges nyitás.

A jelenlegi korlátozó intézkedések április 8-ig vannak hatályban, 9-re a hosszabbításról vagy a nyitásról kell dönteni – a Portfolio szerint ez is indokolhatja, hogy a kormány ennyire siet az oltások beadásával.

Viszont ez a szám messze van a nyájimmunitásként meghatározott 70-80 százalékos átoltottságtól , viszont azt jelzi, hogy ezzel együtt a 65 év feletti valamennyi regisztrált kapott már a vakcinából.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hírek