Apránként újítják fel a somfalvi uszodát

Teljes körűen, egyben korszerűsítették volna az uszodát Somfalván, de a Commerzialbank csődje közbeszólt. Most pár év alatt apránként teszik rendbe a fürdőt.

A tervezett teljes körű felújítás helyett apránként, részletekben újítják fel az uszodát Somfalván (Schattendorf), erről az ORF Burgenland tudósít . Az 1970-ben épített strandfürdő a soproniak körében is nagy népszerűségnek örvend, korszerűsítése pedig időszerű volt. Eredetileg idén nyáron készült volna el, azonban közbejött a Commerzialbank csődje. Az üzemeltető önkormányzat ugyanis a pénzintézet csődjével mintegy egymillió eurót bukott.

Johann Lotter polgármester elmondása szerint az eredeti terv az volt, hogy egyben, teljes körűen újítják fel az uszodát, ez azonban most másként lesz: egyelőre a legszükségesebb munkákat végzik el, majd a következő 3 évben folyamatosan végeznek fejlesztéseket. Bár a vízfelületet a tervek szerint egy kicsit csökkentik, cserébe létrehoznak területeket sportolásra és játékra, ezzel pedig elsősorban a családoknak és a gyerekeknek szeretnének kedvezni.

Ezzel az átépítéssel és a felújításokkal szeretnénk visszacsábítani a somfalvi és környékbeli fiatalokat a fürdőbe.

- mondja Lotter, aki ifjúsági táborokat is szívesen látna Somfalván. Az uszoda átalakításának költségeit körülbelül 1,2 millió euróra, azaz nagyjából 430 millió forintra becsülik, és a polgármester elmondása szerint hitelből finanszírozzák. Johann Lotter Reméli, hogy Burgenland tartomány biztosít majd forrást a felújításhoz.

Google Earth
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek